Vélemények

5.0

2015. 04. 19.

Több rossz tapasztalat után félve választottam költöztető céget legutóbbi költözésem során. Pontosak voltak, nem húzták az időt, és az előre megbeszélt árat fizettem a költözés végén.

György, Dunakeszi

Mégtöbb Értékelés

Blog – költöztetés, lomtalanítás

Hogyan történik a gyors, és szakszerű lomtalanítás ?

lomtalanítás

Életünk során sokszor kerülhetünk olyan szituációba, amikor egyik ingatlanból költözünk a másikba, és már nincs szükségünk a régi, vagy megunt dolgainkra. Ekkor jöhet szóba a lomtalanítás, melynek során a költöztető vállalkozás szolgáltatását megrendelve kényelmesen, és biztonságosan megszabadulhatunk ezektől az ingóságainktól.

Mivel a lomtalanítással már évek óta foglalkozó cégek, csak megbízható szakemberekkel működnek együtt, a ház-és lakás tulajdonosoknak nem kell idegeskedniük a bútoraik, zongorájuk, vagy más egyéb nem kívánatos tárgyaik miatt, hiszen csak megmondják miket kell vinni, és a költöztető brigád végzi is a dolgát.

Úgy dolgoznak, hogy Önnek nem kell semmit megfognia, cipekedni – egyszóval ez a csapat vállalja a lépcsőzést, mindenféle kockázatát ennek a nem mindennapi nehéz fizikai munkának, hiszen erre nem mindenki alkalmas.

Mondjuk ezt azért, mert csak speciálisan erre a munkára kifejlesztett eszközökkel lehetséges a bútorszállítás, zongoraszállítás, illetve a háztartási eszközök kipakolása, majd elszállítása.

Az sem mindegy, hogy a lomtalanító cég milyen gépjárművekkel szállítja el a bútorokat, mert csak kifogástalan műszaki paraméterekkel rendelkező tehergépkocsit lehet erre a célra felhasználni, és a 100%-ig biztonságos, megfelelően rögzített áruszállításra is nagy hangsúlyt kell fektetnie a cég munkatársainak, ha nem akarnak pl. egy közúti ellenőrzés során rendőrségi büntetőcsekket kapni.

A lomtalanító brigád szakmeberei direkt erre a munkavégzésre előírt munkavédelmi bakancsban, megfelelő tapadást biztosító védőkesztyűben, valamint biztonsági hevederrel ragadják meg a nehezebb tárgyakat, majd rakják fel a gépjármű rakodóterébe.

Ön is éppen költöztetés, lomtalanítás előtt áll ? Akkor ne hezitáljon, és hívja fel munkatársunkat, majd egyeztessen vele a lomtalanítás szolgáltatásunkkal kapcsolatosan !

Milyen gyakori gondok jelentkeznek a költöztetés során ?

költöztetés

Zongora, bútor, vagy háztartási gépek szállításakor – valljuk be – nem mindegy, hogy a korábbi helyéről az új helyére milyen állapotban jutnak el az ingatlan tulajdonosok értékei.

Akik éppen a költöztetésen törik a fejüket, sokszor követik el azt a hibát, hogy a barátokat hívják el segítségül. Ám ez gyakran ahhoz vezet, hogy mivel a nehéz bútorok megfogása-szállítása nem is olyan felhőtlen öröm személyi sérülések következnek be a művelet során.

Gondolunk most itt arra, hogy például a sarkoknál, csúszásmentes kesztyű nélkül megragadott páncélszekrény cipelés közben ráeseik a delikvens lábára, és ezzel súlyos sérülést, netán roncsolódást, törést idéz elő. Láthatjuk, hogy ilyenkor a költöztetés biztonságos végrehajtása mennyire a háttérbe szorul, és bizony ilyenkor a tárgyaink is sérülhetnek, nem beszélve a sérült gyors, és szakszerű kórházi ellátásáról.

Az igazat megvallva az átlagemberek nem alkalmasak ilyen súlyos dolgok cipelésére, szállítására, hordására, hiszen a hirtelen fizikai megterhelés következtében sérülhet a kezünk, a hátunk, a vállunk, a derekunk, és a bokánk is kificamodhat.

Ezzel ellentétben egy rutinos, és sok éve a szakmában tevékenykedő bútorszállító cég felkészülve, a megfelelő eszközök igénybevételével végzi a nehéz bútorok költöztetését.

Ilyen eszközök lehetnek például a heveder, vagy hám, amelyek segítségével a hozzáértő bútorpakoló munkatárs elkerülheti a sérülést, mivel a gerincoszlopára egyenlő mértékű terhelés jut. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy mennyire fontos ilyenkor a sokéves tapasztalat, és technika kivitelezése a költöztetés alatt. Így ezek a nehéz fizikai munkát végző dolgozók könnyedén szállítanak nagy bútorokat anélkül, hogy a berendezések épségét, valamint az egészségüket kockára tennék.

Ön se kockáztasson, hanem keresse költöztető cégünket, és kérjen árajánlatot !

Árajánlat Kérés