Költöztetés Budapest

A költöztetés 5 legfontosabb szabálya!

ltöztetés egy folyamat és mint bármilyen folyamat, ez is rendelkezik alapvető szabályokkal. Ha megfelelően építjük fel a folyamatot és következetesen betartjuk az összes lépést, akkor a költözés nem alakul egy hatalmas stresszé, hanem csak egy feladat lesz a megoldandó feladat között. Szóval ajánlott kinyomtatni és kihelyezni egy jól látható helyre a költözés lépéseit mindenkinek, aki egy ilyen időszak előtt van éppen.

Szükséges, hogy időben kezdjünk neki!

Nem tudunk elég hangsúlyt fektetni arra, hogy mekkora jelentőséggel az időzítés. Amikor már tudjuk, hogy nagyjából mikor fogunk költözni, előzetesen pár héttel már neki kell kezdenünk az összepakolásnak. Ezáltal biztos, hogy mindenre jutni fog elengedő időnk.

Továbbá ebben a helyzetben elég lesz ha csupán napi pár órát ráfordítunk a pakolásra, attól függően, hogy mennyi holmival rendelkezünk.

Költözés előtti lomtalanítás!

Minden költöztetés előtt az elsődleges és legnehezebb lépés a holmik szelektálása. Logikusnak tűnhet hiszen, hogy mindent magunkkal viszünk az új otthonba, ami mozdítható, hiszen bármikor szükségünk lehet rá. Azonban ez alapvetően egy rossz berögződés mindenkiben. Fontos szempontként elmondhatjuk, hogy a költözés folyamán csupán azt ajánlott magunkkal vinni, amit az elmúlt egy évben használtunk is.

Válogassuk szét ezért a ruháinkat, a dolgainkat annak mentén, hogy mikor használtuk őket utoljára, és próbáljuk meg elengedni az érzelmi kötődést.

Ami feleslegesnek tűnik, azt eladhatjuk, vagy a lomtalanítás szolgáltatásunkkal mi könnyen megszabadítjuk Önt tőlük!

Listázzunk a költöztetés előtt!

Miután már elhatároztuk, hogy mit viszünk magunkkal az új otthonunkba, ajánlott listát vezetni arról, hogy pontosan mik is lesznek ezek.

Ehhez nincs szükségünk másra, mint egy üres lapra és egy tollra. Írjuk fel a lakásban lévő összes helyiséget és járjuk őket körbe, majd apránként, szobánként jegyezzük fel, hogy mi található ott.

Érdemes feltüntetni ekkor a márkát, hogy nagyjából mekkora a jelenlegi piaci értéke, valamint milyen az állapota ha el szeretnénk adni költözés előtt.

A csomagolás fontos lépései

Ha tudjuk, hogy mennyi holmink van, akkor meg tudjuk állapítani, hogy nagyjából milyen mennyiségű csomagolóanyagra lesz szükségünk.  Dobozokat boltokból is nagy eséllyel tudunk beszerezni. Továbbá, nem szabad megfeledkezni az olyan praktikus, otthon is található dolgokról, mint a hátizsákok és bőröndök.

Ha nem rendelkezünk buborékfóliával vagy más, profi csomagolóanyaggal, akkor helyettesíthetjük őket régi lepedők, takarók, törölközők segítségével. A törékeny tárgyakat ajánlott nagyon jól védeni, és megerősíteni a csomagolódobozt minden irányból, többszörös rétegű ragasztó segítségével.

A bútorok sűrűn beleütközhetnek a falba, ajtóba, ez pedig sérülést eredményezhet. Hogy ezeket a problémákat a lehető legjobban elkerüljük, ajánlott kartonból gyártott él védőt ragasztani felületeikre.  Az öltönyöket, zakókat hagyjuk a fogason és húzzunk rájuk ruhazsákot, vagy egy nagy mérettel rendelkező zsákot úgy, hogy a fogas éles végével kiszúrjuk az alját.

Az elektronikai tárgyakat pedig ajánlott portalanítani, még mielőtt becsomagoljuk őket, hogy az új területen már ne legyen szükséges ezzel foglalkozni.

Haladjunk a nehéztől a könnyű felé!

A pakolást ajánljuk a legnehezebb helyiségekkel megkezdeni! Mondjuk a tároló, garázs, fészer vagy padlás területein. Hiszen ezek nagy eséllyel azok a területek, ahol a legtöbb időt töltjük majd, ugyanis számtalan felesleges, nem használt holmi gyűlik össze itt.

Csupán egy példa, hogy első ránézésre mondjuk azt gondolhatjuk, hogy a garázs összepakolása egy napot fog igénybe venni. Azonban sokkal gyakoribb, hogy alsó hangon a harmadik napon se látjuk még a folyamat végét.

Ez pedig azt eredményezi majd, hogy kicsúszunk az időből. Azonban, ha ezekkel foglalkozunk először, akkor a munka nehezén már túl is leszünk. Ennek köszönhetően egy nagy adag plusz stressztől kímélhetjük meg magunkat.

Nehéz bútorok esetén válasszon profi költöztető csapatot!

Akadnak olyan szituációk, amikor az ember egész teljesen nem képes megoldani a költözést barátokkal és furgon bérléssel. Tipikusan ez a helyzet, amikor a lakásban nehezebb készülékek, mondjuk nehéz hűtő, mosógép vagy szárítógép található. Vagy esetleg nehéz, nagyobb mérettel rendelkező bútorok.

Számtalan időt, energiát, és nem apró mennyiségű stresszt spórolhatunk meg magunknak, ha ezen feladatokra profi költöztető cég segítségét kérjük. Nem is említve azt, hogy nem szakember kezekbe kerülve ezek a bútorok sérülhetnek, ezek pedig akár személyi sérülést is eredményezhetnek.

bútorszállítás folyamatában már több éves tapasztalattal rendelkezik csapatunk. Ezért ha Önnek is szüksége van profi költöztetőkre, akkor hívjon minket bátran, és kérjen csapatunktól árajánlatot. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb válaszoljunk a megkeresésére.

 
Blogs

Latest Blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua erat libero condimentum metus.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Presets Color

Primary
Secondary