Költöztetés Budapest

Tippek a stresszmentes költöztetés érdekében!

Vannak, akik szeretik a költöztetés folyamatát, és vannak aki kevésbé. Akadnak, akik meglehetősen sűrűn költöznek, és vannak, akik életük során csak egyszer, kétszer. Akárhányszor és akármilyen szívesen is költözne egy ember, azt nem lehet tagadni a költözéstől, hogy egy stresszes folyamat. Ez a természetéből fakad. Viszont tehetünk annak érdekében, hogy ne brutálisan stresszes legyen, hanem megtartsuk a még elviselhető mértéket.

Ha költözött már élete során, vagy jól ismeri ezt a folyamatot, és éppen egy költözés előtt áll, akkor fel lehet készülve arra, hogy stresszes időszaknak néz elébe. Egy átlagos család esetében is legalább három vagy négy élet tárgyait kell majd bedobozolni, szállíthatóvá, eltüntethetővé tenni. Ez alapesetben is fárasztó, és akkor még pluszban ott van az, hogy a mindennapi élet mellett csináljuk. Tehát ugyanúgy iskolába kell járni, vagy dolgozni. Vagy ha esetleg szabadságot vesz ki, akkor pihenni már nem tud idén. Aztán ott van még rengeteg lelki teher is. Végbe megy-e időben a költöztetés, beleférünk-e a kiadásba, mi lesz a rengeteg baráttal, ismerőssel, akiket hátrahagyunk.

Kezdd el időben!

Hallottunk már olyan költözködéskor, amikor úgy érkezett el a költözés napja, hogy a teljes konyha becsomagolatlanul állt még. A költöztető személyzetnek kellett lehordani a bútorokat, csomagokat, a költöző személyek pedig sebesen csavarták újságpapírba a poharakat, és gyártották az újabb dobozokat. És már ezelőtt is alig aludtak, hiszen érezték, hogy kifutnak az időből, pakolni kell. Egy kész őrület volt.

Ha úgy tippelnéd, hogy nagyjából két hétbe fog telni, amíg mindent összepakolsz, akkor ezt számold inkább duplán, és kezd a pakolást négy héttel a költözés napja előtt. A tárgyak is varázslatos módon megsokszorozódnak egy költözés folyamán, szóval ha szerinted húsz doboz elegendő lesz, akkor inkább szerezz kétszer ennyit.

Elkülönített terület a lakásban

Időben elkezdte a csomagolást? Remek! Azonban ez azzal jár, hogy a dobozhegyek között vágott kis ösvényeken kell közlekedni hetekig a lakásban, mindenhol oda nem való tárgyak hevernek, és nem fog megtalálni semmit. Ez a kupis helyzet már önmagában növeli a feszültséget. De mellett még az is fogja, hogy a mindennapos, megnyugtató tevékenységeit sem tudja majd végezni.

Ezért érdemes kijelölni előre egy olyan békés kis sarkot, ahol azok a dolgok lesznek és maradnak is a költözés napjáig, amelyek a napi tevékenységekhez szükségesek. Mondjuk az ebédlőasztal, ahol este vacsoráznak. Vagy egy olvasósarok, és a gyerekek részére pedig egy játszószőnyeg.

 Ne hagyj fel a hobbiddal a költöztetés alatt!

Ha akad valami olyan tevékenység vagy hobbi, amelyet rendszeresen űzne, és amely örömet tud okozni, akkor azt ne hagyja abba még a költözés zsúfolt időszakában sem. És természetesen gondoljon arra, hogy ne pakolja el túl hamar az ehhez szükséges tárgyakat sem. Ha festeni szeret, akkor hagyja elől a festéket, ha húzódzkodni szokott, akkor elegendő a költözés napján levenni a rudat. Nem gondolná az ember, hogy ezek a kis tevékenységek mennyire fontosak, pedig azok. Ha már amúgy is felborul a világrend, akkor ne fokozzuk a bizonytalanságot azzal, hogy még ezekről is lemondunk.

Készüljünk fel a rosszabb pillanatokra

A bútorszállítás stressze a legtöbb esetben kihozza az emberből a legrosszabb oldalát. És ez alól nem képeznek kivételt a házastársak, gyerekek és nagyszülők sem. Előnyösebben jár mindenki, ha elfogadják, hogy ez így lesz. Ne szidja magát hosszan, amiért felcsattantál, engedje meg magának, hogy sírjon, ha szükségét érzi. Ha pedig úgy tűnik, hogy a másik volt a mogorva, azt is próbálja empatikusabban kezelni, mint a legtöbb esetben. Majd ha vége lesz az egész költözködésnek, akkor mindenki megnyugszik, és újra fel lehet venni a fonalat. Persze ez nem jelenti azt, hogy a saját feszültségedet másokon vezesse le, de azért egy rövidzárlat még nem a világvége, egyből könnyebb lesz, ha elfogadja.

Cégünket keresheti iroda költöztetés, lomtalanítás miatt is!

 

Blogs

Latest Blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua erat libero condimentum metus.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Presets Color

Primary
Secondary